Всички потребители на сайта Bysshee.com са длъжни да се запознаят с Общите Правила и Условия за ползване на сайта. Всеки, който използва този уеб сайт, се счита, че приема и е съгласен с тези условия. В случай, че не приемате тези условия, моля не използвайте този уеб сайт.Настоящият документ съдържа Общите условия, съгласно които Bysshee.com предоставя услуги на потребителите си посредством интернет магазина Bysshee.com. Тези условия обвързват всички потребители на сайта.

  1. ОПРЕДЕЛЕНИЯ

Продавач – търговецът, с който всеки потребител сключва договор за продажба от разстояние чрез сайта Bysshee.com

Потребител (клиент) – всяко лице, което извършва покупка на предлаганите от сайта Bysshee.com стоки.

Онлайн магазин – виртуалната платформа Bysshee.com, в която се предлагат стоки за продажба и за сключване на договор за продажба от разстояние между продавач и потребител, собственост на ГЛОБЪЛ СТОК ЕООД – търговско дружество, със седалище гр. Русе, ул. Св. Димитър Басарбовски 13, ЕИК 204486014, ДДС BG 204486014.

  2. ПРАВИЛА ЗА ПОЛЗВАНЕ НА САЙТА

2.1. Bysshee.com дава право на всеки потребител да зарежда и разглежда всички материали, които са публикувани в този уеб сайт само за лична употреба, с нетърговска цел, при условие че са спазени и съобразени всички авторски права. Не се разрешава материалите на този сайт да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет сайт материали, в други сайтове, е забранена.

2.2. Пазаруването в онлайн магазина е възможно без регистрация.

2.3. При регистрация в онлайн магазина, се изискват следните данни: имена, имейл адрес, мобилен телефон, адрес за доставка или офис на Еконт и парола. Регистрацията е напълно безплатна за всеки потребител. 2.4. Глоъл Сток ЕООД е регистриран администратор на лични данни в КЗЛД и гарантира, че предоставените данни в сайта са защитени по смисъла на ЗЗЛД.  Всякаква предоставена информация относно лични данни или събрана чрез операциите в сайта, ще бъде обработена от Глоъл Сток ЕООД, седалище: гр. Русе, ул. Св. Д. Басарбовски 13, ЕИК 204486014, ДДС: BG204486014.

Bysshee.com гарантира сигурността и конфиденциалността на предоставените данни, предавани чрез компютърната ни система.

Данните и личната информация, предоставена от потребителите, се използва от Bysshee.com за управление на поръчки, за доставка на продукти, за обработка на плащания, за комуникиране с потребителите относно поръчки, продукти, оферти, препоръки на продукти и услуги.

Повечето от личните данни са предоставени от Вас, когато регистрирате Вашия акаунт в Bysshee.com, за търсене на продукти в сайта, когато осъществявате поръчки или изпращате съобщения, или тогава, когато общувате със служители на Bysshee.com.

Под лични данни се разбира всякаква информация, служеща за идентифициране на физическо лице. Обработването на лични данни представлява всякаква операция или съвкупност от операции, които се извършват по отношение на личните данни, чрез автоматични или неавтоматични средства, като събиране, записване, организиране, съхраняване, приспособяване или промяна.

Данните, които Вие предоставяте, са: имена,  адрес , е-имейл адрес и телефонен номер, име на получателя на поръчката (адреси и телефонни номера), и финансови данни (при плащане, различно от наложен платеж).

2.5. Всяка стока, пусната за продажба в онлайн магазина, има посочена единична цена в български лева с включен ДДС и включена доставка, както и пълна информация за характеристиките на стоката вкл. материали, размери и всяка друга необходима информация, касаеща качеството и вида на предлаганата стока.

2.6. Посочените цени са в български лева, за 1 брой артикул.

2.7.Посочените цени са с включен ДДС.

2.8. Посочените цени включват транспортни разходи.

3. ПОРЪЧКА

3.1. Заявка на артикули, пуснати за продажба в сайта Bysshee.com, може да става по някои от следните начини:

- онлайн в платформата Bysshee.com, с и без регистрация

- на телефони 0889 238 338

- във Facebook страницата, на адрес: https://www.facebook.com/ByssheeFashion/

- на Е-mail: office@bysshee.com

- в чата на сайта (в долния десен ъгъл)

- в skype: bysshee.com

3.2. При поръчкa, клиентът е задължен да предостави коректна информация за доставката, както следва: имена, имейл адрес, адрес за доставка или удобен офис на куриерска фирма Еконт Експрес и коректен мобилен телефон.

3.3. След завършване на поръчка, Bysshee.com изпраща потвърждение на поръчката по е-мейл.

3.4. За да бъде окончателно потвърдена поръчката, е необходимо да се свържем с вас по телефона, затова се уверете, че посоченият номер е актуален и вярно изписан.

3.5. Bysshee.com си запазва правото да откаже поръчка поради каквато и да е било причина.

3.6. Ако поръчка бъде отказана, сътрудник на Bysshee.com е задължен да се свърже с клиента своевременно.

3.7. Поръчки се приемат 7 дни в седмицата, 24 часа в денонощието.

3.8. Поръчки, направени до 16 часа, се обработват и изпращат на същия работен ден и се доставят до 18 часа на следващия работен ден.

3.9. Поръчки, направени след 16 часа, се обработват и изпращат на следващия работен ден, с доставка 1 работен ден.

3.10. Поръчки, направени в събота, неделя или празнични дни, се обработват и изпращат на първия работен ден, с доставка 1 работен ден.

3.11. Поръчки, непотвърдени по телефон или с некоректни данни, се анулират.

3.12. Всеки потребител може да се откаже от направената поръчка по телефон или писмено, без да е необходимо посочване на причина за това.

  4. ДОСТАВКА

4.1. След потвърждение на поръчката по телефон, Bysshee.com изпраща уведомителен е-мейл към потребителя, че поръчката е приета и подлежи на изпращане с куриерска фирма Еконт Експрес.

4.2. Доставките се извършват за 1 работен ден с часове за разнос между 9:00 и 18:00 часа до адрес на клиента, или между 9:00 и 18:00 часа в офис на Еконт Експрес.

4.3. Доставката е безплатна до всяка точка на България.

4.4. Bysshee.com работи с куриерска фирма "Еконт Експрес" и предоставя на всеки от клиентите си възможност за преглед и тест на закупените стоки преди заплащането им.

4.5. В случай, че откаже пратката след опция за преглед и тест, разходите по връщането на стоката, са за сметка на продавача. В случай, че плащането на стоката е направено авансово с банкова карта, възстановяването на суми става чрез нареждане на обратна операция по картата в срок от 2 работни дни.

4.6. Ако потребителят желае да му бъде изпратена заместваща пратка с друг размер от същия артикул или друг артикул, разходите по втората пратка са за сметка на продавача. Втората пратка също подлежи на преглед и тест, като разходите по връщането на стоката остават за сметка продавача.

4.7. В случай, че пратката не бъде тествана при доставка, но клиентът реши да я замени с друг размер или друг артикул, разходите по замяната са за сметка на продавача.

4.8. Ако пратката не бъде тествана при доставка, но клиентът реши да я върне, Bysshee.com поема разходите по връщане на пратката, в случай, че тя е изпратена като пощенска пратка от офис на Еконт Експрес. Ако потребителят реши да я върне от адрес, разходите по връщането остават за сметка на потребителя (клиента).

4.9. В случай, че доставеният артикул е дефектен, Bysshee.com поема разходите за доставка в двете посоки. 

4.10. Връщането на артикули става съгласно следните данни:

Получател: фирма Глоъл Сток ЕООД

Офис на Еконт Русе Здравец

Тел. 0889 238 338

Пратките се изпращат с наложен платеж и опция за преглед преди заплащане.

  5.ПЛАЩАНЕ

5.1. Плащането в онлайн платформата Bysshee.com може да стане по следните начини:

- с наложен платеж (директно на куриера на Еконт Експрес, след опция за преглед и тест)

- с дебитна или кредитна карта

- с Epay

- с Paypal

5.2. Потребителят заплаща сумата от посочената в сайта цена на артикула, която включва доставката до адрес или офис на Еконт.

5.3. Потребителят дава своето изрично съгласие за авансово плащане на продукти,които са закупени от него с избор на платежен метод дебитна или кредитна карта, с Epay, с Paypal.

 

  6. РЕКЛАМАЦИЯ И ПРАВО НА ОТКАЗ

6.1. Всеки артикул, закупен от сайта Bysshee.com може да бъде върнат в неограничен срок от време, като трябва да са спазени следните условия:

- ненарушен търговски вид

- запазена опаковка и етикети

- без следи от употреба (да не е носен, пран, гладен)

- без странични миризми (цигари, парфюм и др.)

6.2. Преди да бъде върната стоката, потребителят е задължен да се свърже с продавача и да го уведоми за своето намерение да върне артикул по дадена поръчка.

6.3. Връщането на артикули става съгласно следните данни:

Получател: фирма Глоъл Сток ЕООД

Офис на Еконт Русе Здравец

Тел. 0889 238 338

Пратките се изпращат с наложен платеж, в случай, че потребителят е получил стоката чрез пратка с наложен платеж.

В случай, че потребителят е заплатил авансово чрез друг платежен метод, пратките се изпращат без наложен платеж.

Всички пратки се изпращат с опция за преглед.

6.4. В случай, че са спазени условията по т. 6.1., продавачът заплаща наложения платеж за върнатата пратка, като потребителят може да получи сумата на следващия работен ден в офис на Еконт Експрес или на адреса, от който е изпратена пратката (наложени платежи по пратки, изпратени от офис на Еконт Експрес, се изплащат на следващия работен ден след получаване в същия офис, а наложени платежи по пратки, изпратени от адрес, се изплащат на следващия работен ден след получаване, чрез куриер на същия адрес).

6.5. Когато потребителят е упражнил правото си на отказ от договора от разстояние, търговецът възстановява всички суми, включително и разходите за доставка, в случай, че потребителят е избрал най-евтиния вид стандартна доставка, предлагана от търговеца – пощенска услуга на Еконт без наложен платеж при авансово плащане чрез дребитна или кредитна карта, Epay или Paypal

6.6. Търговецът не възстановява допълнителните разходи за доставка на стоките, когато потребителят изрично е избрал начин на доставка на стоките, различен от най-евтиния вид стандартна доставка, предлагана от търговеца

6.7. Търговецът възстановява сумата като използва същото платежно средство, използвано от потребителя при генерирането на заявката.

6.8. В случай, че плащането е направено с банкова карта, възстановяването на суми става чрез нареждане на обратна операция по картата в срок от 2 работни дни.

6.9. В случай, че не са спазени условията по т.6.1., продавачът има право да откаже пратката след преглед. Разходите по доставка в този случай, остават за сметка на потребителя.

6.10. При получаване на пратката, потребителят трябва да провери съдържанието на пакета за съответствие на стоката със заявката. При нарушения във външния вид на стоката възникнали при транспорта, трябва да се обърнете към куриера за издаване протокол за увредена пратка.

6.11. В случай, че дефектен артикул е установен при опция за преглед и тест, потребителят е длъжен да уведоми за това куриера на Еконт Експрес. В този случай доставката в двете посоки се заплаща от продавача. 

6.12. Стоките, предлагани в платформата Bysshee.com подлежат на Законовата гаранция за несъответствие съгласно ЗЗП, която започва да тече от деня на доставка на артикула. В случай на установен дефект, клиентът може да предяви рекламация към продавача по всяко време. В случай на рекламация, клиентът е длъжен да се свърже с Bysshee.com по удобен за него начин и да уведоми за съответния дефект.

6.13. Дефектни артикули се изпращат обратно за сметка на Bysshee.com съгласно следните данни:

Получател: фирма Глоъл Сток ЕООД

Офис на Еконт Русе Здравец

Тел. 0889 238 338

Пратките се изпращат без наложен платеж.

6.14. Съгласно ЗЗП, след получаване на дефектния артикул, Bysshee.com се задължава:

- да впише рекламацията в Регистъра на предявените рекламации

- в срок до 3 (три) работни дни да даде становище по отношение на рекламацията

В случай, че рекламацията е счетена за основателна, Bysshee.com се задължава:

- в 30 дневен срок след получаване на дефектната стока, да я отремонтира за собствена сметка и да я изпрати обратно към клиента в удобен за него офис или до адрес

- в случай, че стоката не може да бъде отремонтирана, Bysshee.com се задължава да замени артикула с нов, отговарящ на качеството (от същия вид, модел, размер)

- в случай, че стоката не може да бъде отремонтирана, нито да бъде заменена с артикул от същия вид, модел и размер, при съгласие от страна на клиента, може да замени стоката с друга, избрана от клиента

- в случай, че стоката не може да бъде отремонтирана, нито да бъде заменена с артикул от същия вид, модел и размер и клиентът не желае да му бъде изпратен друг артикул, Bysshee.com се задъжава да заплати обратно сумата за дефектния артикул или при желание от страна на клиента, да направи отбив от цената (по договаряне между клиента и Bysshee.com)

6.15. Рекламации за дефектни стоки, които се дължат на неправилната експлоатация на стоката, няма да бъдат приемани.

6.16. При отхвърляне на предявената рекламация, Bysshee.com се задължава в 3 (три) дневен срок от получаване на рекламационния продукт, да уведоми за становището си клиента на посочения от него и-мейл адрес или телефон за връзка. Клиентът от своя страна се разпорежда на доставчика по телефон или и-мейл за последващи действия относно рекламационния продукт. При заявяване за обратно получаване, продуктът се изпраща от Bysshee.com в 3 (три) дневен срок след разпореждането с куриерска фирма Еконт Експрес, като транспортните разходите са за сметка на Bysshee.com

6.17. На рекламация не подлежи стока, за която клиентът е бил предварително уведомен за несъответствие или дефект.

  7. ЗАДЪЛЖЕНИЯ И ОТГОВОРНОСТИ НА BYSSHEE.COM

Bysshee.com се задължава:

7.1. Да обновява данните в сайта винаги и по всяко време.

7.2.  Да предоставя коректна и точна информация на всички регистрирани в сайта клиенти.

7.3. Да проверява изнесените в сайта данни по отношение на коректност: цена, артикули, бройки, цветове и всякаква информация, свързана с предлаганите артикули.

7.4. Да следи за направени от клиенти поръчки и своевременно да ги потвърждава.

7.5. Да организира в срок изпращането на вече поръчаните стоки.

7.6. Да информира своевременно всички клиенти при възникване на промени по поръчки или артикули.

7.7. Да се увери, че изпратената стока отговаря изцяло на посочените в сайта данни, че няма видими дефекти и че отговаря напълно на поръчаното от клиента.

7.8. Да се увери, че изпратената поръчка е получена и приета от клиента.

7.9. Комисията за защита на потребителите /КЗП/ е оторизирана да осъществява контрол върху спазването на приложимите разпоредби за защита интересите на потребителите в България.

  8. ЗАДЪЛЖЕНИЯ И ОТГОВОРНОСТИ НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ НА BYSSHEE.COM

Всички потребители на Bysshee.com се задължават:

8.1. При регистрация или поръчка да посочат пълни и коректни данни, включително мобилен телефон за връзка. 

8.2. При поръчка, да се запознаят с Общите Правила и Условия за използване на сайта и да потвърдят съгласието си с тях.

8.3. При поръчване на артикули от сайта Bysshee.com, да се уверят, че закупуват правилните артикули по отношение на размер, цвят и т.н., да са убедени, че желаят и имат възможността да закупят съответните артикули.


  9. ОГРАНИЧЕНИЯ НА ОТГОВОРНОСТТА

Bysshee.com не носи никаква отговорност при никакви обстоятелства за каквито и да е щети от пропуснати ползи, от загуба на информация или др. произтекли от употребата, невъзможността за употреба или резултатите от употребата на този сайт, като това е независимо от съществуването или несъществуването на предупреждение спрямо Bysshee.com за възможност да възникнат такива вреди.

  10. ИЗПОЛЗВАНЕ НА „БИСКВИТКИ“ (COOKIES)  

Bysshee.com използва “бисквитки”, за да събира определена информация от всички потребители, включително и от нерегистрирани посетители на електронния магазин, които не използват предоставяните услуги. Бисквитките представляват поредица от данни, които системата на Bysshee.com изпраща към компютъра на потребителя и в последствие използва, за да идентифицира неговия компютър, когато потребителят се върне отново на електронния магазин, с цел предлагане на по-добра и целенасочена услуга на клиента.

Бисквитките предоставят информация за употребата на електронния магазин и потребителски данни, които биха могли да се използват, за да се персонализира потребителския опит, както и да се проследят модели на потребителски трафик. 

Съгласявайки се да използва Bysshee.com, потребителят изразява своето изрично съгласие за използването на "бисквитки". Ако предпочита да не получава "бисквитки", докато разглежда Bysshee.com или чрез HTML форматирани имейли, потребителят има възможност да ги откаже, като настрои интернет браузъра си да предупреждава преди да приеме бисквитка и да откаже бисквитки, когато интернет браузъра сигнализира за наличието им. Също така, потребителят може да откаже всички бисквитки като ги изключи чрез настройките на своя интернет браузър.

 11. ИНТЕЛЕКТУАЛНА СОБСТВЕНОСТ

11.1. Всички материали, включени в този сайт (съдържание), са собственост на Bysshee.com

Достъпът /използването на този сайт не дава на потребителите права за препродажба или търговско използване на този сайт или съдържанието му.

Потребителите нямат право да събират или използват описания и цените на продуктите, търгувани от Bysshee.com, да направят копие на този сайт или съдържанието му.

Всяко изтегляне или копиране на информация за акаунт в полза на друг търговец, както и използването на автоматични устройства или друг начин на придобиване за извличане на данни е строго забранена без изричното писмено съгласие на Bysshee.com

Достъп /използване на този уеб сайт не дава на потребителя правото да възпроизвежда, дублира, копира, продава, препродава, посещава или по друг начин да използва с всякаква търговска цел този сайт и всяка част от него, без изричното писмено съгласие на Bysshee.com

Потребители нямат право да използват логото, марка или друга графика на сайта, без изричното писмено съгласие на Bysshee.com

11.2. Bysshee е запазена търговска марка, като носител на съответните права е фирма Глобъл Сток ЕООД.

  12. ДРУГА ИНФОРМАЦИЯ

С регистрация в нашия сайт, както и след направена поръчка, Вие приемате тези Общи правила и условия и се съгласявате да получавате от нас периодично електронни писма с текстово и/или HTML съдържание за актуални промоции и новости (електронен бюлетин). Имате възможност да се откажете от получаването им, като се отпишете чрез натискане на мястото за отписване в долната част на получения бюлетин.

В случай, че имате някакви въпроси и запитвания относно Общите Правила и Условия или относно поръчки, направени чрез Bysshee.com, моля да се свържете с нас на е-мейл:  office@bysshee.com